Mitt Praksisopphold på Meteorologisk Institutt
Hei, jeg heter Sofie, og jeg har hatt gleden av å være i praksis på Meteorologisk institutt, Norges nasjonale institusjon for værvarsling og klimaforskning. Instituttet ble grunnlagt i 1866 og instituttet spiller en sentral rolle i å levere værvarsler, klimadata og annen meteorologisk informasjon som er viktig for samfunnet. Sammen med NRK driver Meteorologisk institutt Yr, hvor de står for datagrunnlaget og det faglige innholdet.
Sammen med Anne-Ida og Anna har vi de siste ukene jobbet på meteorologisk institutt, men med ulike arbeidsoppgaver. Hver mandag har vi møte med kontaktpersonene, Konstantinos og Birgitte, på meteorologisk institutt som ligger rett ved realfagsbygget. Her presenterer vi arbeidet vi har gjort og viser fremgangen i prosjektet for de andre, og får veiledning, tilbakemeldinger og mottar nye oppgaver. Etter møtene arbeider vi videre med oppgavene, og presenterer resultatene på nytt den påfølgende mandagen. Selv om vi har ulike oppgaver, samarbeider vi godt og hjelper hverandre når det trengs.
Jeg har hovedsakelig jobbet med Metocean-stats, et verktøy for omfattende statistikk og visualisering av metocean-data (som vind, bølger, havstrømmer, tidevannsnivåer, luft- og vanntemperatur, sjøis, og mer). Metocean-stats er en Python-pakke under utvikling, som brukes til å analysere data fra blant annet NORA3, et stort datasett med værdata.
Gjennom praksisoppholdet har jeg arbeidet med å bruke data og maskinlæringsmodeller for å forutsi værdata. Ved å hente data fra ulike værstasjoner og datasett, som NORA3 og NORAC, kan vi ved hjelp av maskinlæringsmodeller predikere nye datapunkter. Dette har gitt meg verdifull erfaring innen databehandling og programmering, og vist meg hvor spennende og utfordrende det kan være å arbeide med store mengder data.
I løpet av praksisoppholdet har jeg hovedsakelig brukt Visual Studio Code, som jeg har litt erfaring med fra før, men jeg har nå lært mye om bruk av terminalen for å automatisere oppgaver og håndtere filer mer effektivt. Jeg har også fått erfaring med verktøy som Pandas for databehandling og Micromamba for å håndtere Python-miljøer, som har vært nyttig for å kunne kjøre flere ulike koder.
Det har vært spesielt spennende å jobbe med Open Source prosjekter og GitHub, og få mulighet til å samarbeide med de ansatte på Meteorologisk institutt. Selv om oppgavene til tider kan være utfordrende, får jeg alltid god hjelp og veiledning fra de ansatte. Praksisoppholdet har vært en svært positiv opplevelse, hvor jeg har lært utrolig mye på kort tid. Oppfølgingen er tett, og det er alltid noen som er tilgjengelige for å svare på spørsmål. Jeg ser frem til de neste ukene på meteorologisk institutt.